Testimonial

Testimonial van Michiel Mulder, werkstudent en voorman bij Adyen

Adyen is een Nederlandse payment service provider die is opgericht in 2006. Sindsdien is Adyen ontzettend hard aan het groeien en heeft onder andere sinds 2013 haar klantengroep in de VS zien verdubbelen. Het bedrijf is door Deloitte in 2013 uitgeroepen tot het snelst groeiende technologiebedrijf van Europa. In vijf jaar tijd is Adyen van één hoofdkantoor, naast Amsterdam Centraal Station, uitgegroeid tot een multinational met kantoren in de UK, Spanje, VS, Brazilië, Singapore en Japan. Dit en andere factoren maakt Adyen tot de enige Nederlandse ‘Economic Unicorn’. De klantenkring bestaat uit bedrijven als Google, Facebook, Airbnb, Spotify, TomTom, Vodafone en UBER. Bij Adyen is de sky letterlijk ‘the limit’.
 
Adyen levert oplossingen voor betalingsverkeer voor multinationals en Nederlandse bedrijven met online en offline betalingsverkeer. Door de uiterst geavanceerde en constant doorontwikkelende technologie loopt Adyen voorop in deze markt. Het kantoor straalt uit wat je van een modern technologiebedrijf verwacht; veel jonge mensen in spijkerbroek en een barista die verse koffie voor je bereidt. Het internationale karakter zit in het DNA van het bedrijf, door de Engelse voertaal op kantoor, de wereldwijde transacties aan de muur en collega’s die af en aan reizen naar internationale bedrijven en conferenties.
 
Zelf heb ik mijn eerste paar jaren in Groningen gestudeerd en ben daar in contact gekomen met High Potential Academy. Toen ik begin februari net als velen de overstap naar Amsterdam waagde, ben ik in overleg met High Potential Academy en Studentflex gaan kijken of we een uitdagende bijbaan voor mij konden vinden. Uit meerdere vacatures ging mijn voorkeur uit naar Adyen vanwege de combinatie tussen de inhoud werk, de jonge werknemers en de zich ontwikkelende sector waarin Adyen opereert.
 
Een flexkracht bij Adyen kan ingezet worden op de afdelingen, Operational Support, Finance of Compliance. Bij Operational Support hou je je voornamelijk bezig met ondersteunen van de Tech- en Sales Afdeling, en heb je veel klantcontact (zowel met de klanten van Adyen als met de consumenten die van Adyen gebruik maken om producten en services van online diensten aan te schaffen). Op de Compliance afdeling houden studenten zich voornamelijk bezig met zogenaamde ‘merchant reviews’. Op de Finance afdeling ondersteun je de vaste medewerkers op verschillende manieren. Daarnaast ben ikzelf voorman van de flexkrachten, en in die rol een ‘schakelstuk’ tussen de studenten en de managers. Vanuit deze rol ben ik samen met de afdelingen continu bezig te onderzoeken hoe de studenten breder en tegelijk nog meer inhoudelijk kunnen worden ingezet. Dit vereist natuurlijk ook een proactieve opstelling van de student, zodat je inziet wanneer je nieuwe projecten kan oppakken wanneer deze voorbij komen.
 
Adyen is een ontzettend interessant bedrijf om bij te werken. Een onderneming waar nog steeds de sfeer van een start-up hangt, maar dan wel een start-up waar iedereen met elkaar de top wil bestormen en dit ook aan het realiseren is. Je leert bij Adyen aan de ene kant hoe het is om te werken bij een grote organisatie, terwijl je daarnaast ondernemend bezig kan zijn omdat het wordt gestimuleerd eigen initiatieven aan te dragen en die te ontwikkelen. Omdat studenten bij Adyen natuurlijk veel met ICT te maken krijgen, merk je ook dat je computer-skills verbeteren. De combinatie van uitdagende werkzaamheden, leuke en slimme collega’s en de heersende hands-on mentaliteit maakt van het werkstudentschap bij Adyen een ontzettend gave bijbaan.
 

Meer testimonials Testimonial van Tomas Geurts, Potential én aan het werk bij Adyen Testimonial van Pien Emanuel, werkstudent bij ABN Amro Lease Testimonial Eda Yurdakul, Credit Assistant op de afdeling Kredieten bij ABN Amro Lease Quint Koevoets, Potential Brend Busser - Corporate Management Trainee Paul Langereis, Management trainee Alliander Alexander Cramwinckel, werkstudent ING Allard Sluiter, werkstudent Van Gansewinkel Joshua de Kroes, Associate High Potential Academy