Testimonial

Paul Langereis, Management trainee Alliander

"Als voormalig associate van de voormalige High Potential Acdemy wist ik heel goed wat er ‘te koop’ was. Dus nadat ik afstudeerde aan Nyenrode koos ik voor een Management Traineeship bij Alliander. Dat lag op dat moment niet zo erg voor de hand, Alliander hoorde officieel nog bij Nuon, maar zou worden afgesplitst en de Alliander Management Traineeship stond in de kinderschoenen.

Toch heb ik voor de Alliander Management Traineeship gekozen, boven bestaande, gerenomeerde traineeships. De voornaamste reden was dat bij Alliander de nadruk ligt op het trainen van een manager in wording. Al te vaak zijn traineeships veredelde stages, met veel verschillende snuffelopdrachten, maar weinig gericht op een concrete managementfunctie in de nabije toekomst.

Bij Alliander werd ik na twee opdrachten van een half jaar bij verschillende bedrijfsonderdelen dan ook teamleider bij Liander, Aanleg Projecten.

Exact een jaar nadat ik in dienst trad, kreeg ik de verantwoordelijkheid over een team van 18 fte, die gezamenlijk €10 miljoen per jaar aan projecten uitvoerden. Trainingen kregen in die tijd opeens betekenis. Want een training in leidinggeven heeft pas echt zin als je leiding geeft! Ik ben nu bijna klaar voor de volgende stap en ben ervan overtuigd dat de traineeship mijn carrière positief heeft beïnvloed. Ik ben dan ook blij dat ik Alliander via High Potential Academy heb leren kennen".

 

Contact met High Potential Flex – operatie Schone Schop

Als teamleider bij Liander heb ik vervolgens gebruik gemaakt van de diensten van High Potential Flex. Ik had behoefte aan een aantal slimme studenten om een vastgelopen proces in de uitvoering vlot te trekken. Voordeel voor mij was dat ik aan een half woord genoeg had en de studenten in kwestie los kon laten om de zaak zelf op te pakken. De studenten hebben het plan van aanpak zelf uitgewerkt en waren vervolgens verantwoordelijk voor de uitvoering. Het project was een groot succes. Bovendien gaf het de studenten een kijkje in onze keuken en heeft èèn student zelfs gesolliciteerd voor het technische traineeship. Het was dan ook voor zowel Liander als voor de studenten een ‘win-win situation’.

 

 

 

 

 

Meer testimonials Testimonial van Tomas Geurts, Potential én aan het werk bij Adyen Testimonial van Pien Emanuel, werkstudent bij ABN Amro Lease Testimonial van Michiel Mulder, werkstudent en voorman bij Adyen Testimonial Eda Yurdakul, Credit Assistant op de afdeling Kredieten bij ABN Amro Lease Quint Koevoets, Potential Brend Busser - Corporate Management Trainee Alexander Cramwinckel, werkstudent ING Allard Sluiter, werkstudent Van Gansewinkel Joshua de Kroes, Associate High Potential Academy