Testimonial

Testimonial van Pien Emanuel, werkstudent bij ABN Amro Lease

Hierbij schrijf ik een testimonial over mijn werkstudentschap bij ABN AMRO Lease in Utrecht. 

ABN Amro Lease is een dochtermaatschappij van ABN Amro Bank. Het is een leasemaatschappij voor bedrijfsmiddelen. AAL groeit voortdurend en op dit moment werken er zo’n 250 medewerkers. 

Ik heb zelf Bedrijfskunde gestudeerd aan de VU en begin in september met mijn master Business Administration – Financial Management aan de VU. Ik had vanaf mei tijd om aan een werkstudentschap te beginnen en vandaar dat ik in contact ben gekomen met HPA. Ik heb in mei en juni parttime gewerkt (2 tot 3 dagen per week) en daarna 6 weken fulltime (dit is mijn laatste week). Ik ben werkzaam op de afdeling Kredieten binnen Risk. Hier worden risico’s m.b.t. financiering afgewogen en dat is belangrijk in het leaseproces. Ik vervul de rol van ‘Credit Assistant’. Hierbij zorg je voor het ordenen en voorbereiden van kredietaanvragen. Je bent eigenlijk een soort schakel tussen de Sales-afdeling en Kredieten. De aanvragen komen binnen van de Sales-afdeling bij de Credit Assistant binnen, en die moet ze vervolgens op de juiste manier inboeken en zorgen voor een goed verloop van het verdere proces. Daarnaast moeten ook vergaderingen worden voorbereid en een aantal andere vaste werkzaamheden. Je werkt bijvoorbeeld veel met Excel. 

Ik vond het echt een ontzettend leuke bijbaan en baal ook eigenlijk stiekem dat ik weer ga stoppen. Het is een heel leuk, behulpzaam team en er heerst een vrij informele sfeer (schijnt anders te zijn dan bij de bank) waar ook ruimte is voor een grapje (wat ik wel belangrijk vind). Je leert de eerste stappen binnen het leaseproces en het geeft je een goeie kans om een kijkje te nemen bij een financiële instelling. Het was ook mijn doel om erachter te komen of ik het leuk vind bij een financiële instelling en dit werkstudentschap heeft mij erbij geholpen om daar achter te komen! Hierdoor weet ik ook dat ik een wat groter bedrijf leuk vind en kan ik wat beter inschatten welke kant ik uiteindelijk op wil. Ik kan het iedereen aanraden!

Door Pien Emanuel 

Meer testimonials Testimonial van Tomas Geurts, Potential én aan het werk bij Adyen Testimonial van Michiel Mulder, werkstudent en voorman bij Adyen Testimonial Eda Yurdakul, Credit Assistant op de afdeling Kredieten bij ABN Amro Lease Quint Koevoets, Potential Brend Busser - Corporate Management Trainee Paul Langereis, Management trainee Alliander Alexander Cramwinckel, werkstudent ING Allard Sluiter, werkstudent Van Gansewinkel Joshua de Kroes, Associate High Potential Academy