fbpx


Ontmoet onze collega

Anneloes Dimmendaal is onze Recruitment Lead. Benieuwd wat deze functie precies inhoudt? Anneloes geeft je een kijkje in eigen keuken.

Ontmoet onze collega

Ontmoet onze collega

Anneloes Dimmendaal is onze Recruitment Lead. Binnen High Potential Academy is zij verantwoordelijk voor recruitment: het verbinden van talent aan onze opdrachtgevers. Hoe gaat dat verbinden in z’n werk en wat kan je verwachten als jij als Recruitment Consultant bij ons aan de slag zou gaan? Anneloes vertelt je graag meer.

Neem ons eens mee! Hoe ziet een dag binnen het Recruitment team eruit?
“Donderdagochtend! Je start de dag met een gesprek met de Recruitment Lead omdat er straks een meeting met een van de vaste klanten op de agenda staat. Een scale-up die de wereld aan het veroveren is, opgezet door een Alumnus. Ze willen groeien, maar voelen zich nog niet comfortabel omdat ze nog niet het juiste talent weten te vinden. Daar gaan wij ze mee helpen! Je bespreekt het gesprek voor: welke informatie heb je nodig vanuit de klant?

Na de meeting is het profiel helder. Je bespreekt de vacature intern en koppelt terug aan de klant wat onze strategie zal zijn. Je moet al direct denken aan een kandidaat uit onze Community die je vorige week hebt gesproken voor een update. Dat is alvast kandidaat nummer 1! Onze werkstudenten zullen ondersteunen in het zoeken naar de juiste profielen en dus brief je hen over de vacature. Einde dag komen zij terug met een eerste longlist met interessante profielen.

‘s Middags na de lunch maak je een wandeling met je buddy: even bijpraten over wat er speelt zowel operationeel als persoonlijke ontwikkeling. Door wat kritische vragen van je buddy heb je je ontwikkeldoelen weer helder voor ogen. De rest van de dag vult zich met calls met kandidaten. Zo geef je wat laatste tips & tricks mee in de voorbereiding van een sollicitatie, maar weet zeker dat het een goed interview zal zijn. Daarnaast staat er een kennismaking met een young professional gepland. Ze wil na een traineeship en een vervolgstap binnen een multinational graag meer impact maken. Jullie gaan het gesprek aan omdat jij denkt daarna goed te kunnen bepalen of zij past bij een van onze vaste partners.

Genoeg voor vandaag. Morgen wordt gaaf. Een interne meeting waarin we een Look-back, Look-forward doen met het team, terugkoppeling van een kandiaat die in procedure zit voor een assistent-rol van de CEO van een beursgenoteerde klant én een twee-wekelijkse 1 op 1 met jouw manager”

Wat vind jij het leukste aan je werk?
“De gesprekken met de kandidaten en partners en hen verder helpen in de zoektocht naar wat hun volgende carrièrestap gaat zijn of bij het aantrekken van talent. Als ik iemand tot een bepaald inzicht heb kunnen brengen of aan het denken heb weten te zetten door kritische vragen te stellen? Dan is mijn dag al goed!”

Waar ligt voor jou vaak de uitdaging?
“Je wilt opdrachtgevers zo goed mogelijk helpen, maar soms is het een lastig profiel waardoor je de geschikte kandidaat niet goed kunt vinden en/of kan enthousiasmeren voor de vacature. Dat goed managen, daar transparant over zijn naar alle stakeholders toe en alle ballen tegelijkertijd in de lucht houden? Dat is af en toe zeker een uitdaging, maar wel een leuke!”

Wat zijn vooroordelen over jouw werk die je vaak hoort en bij deze wilt ontkrachten en/of bevestigen?
“Een vooroordeel over recruitment dat ik graag wil ontkrachten, is dat recruitment een salesfunctie is: ‘het verkopen van vacatures aan kandidaten’. Bij High Potential Academy gaan we uit van de kracht van de kandidaat. We hebben oprechte interesse in een ander en willen je eerst leren kennen. Alleen als we weten wie je bent en weten wat jouw drijfveren zijn, kunnen we je voor de lange termijn verbinden aan onze partners. Commercieel inzicht is nodig en ja, je moet gedreven zijn om de deal rond te maken, maar het verkopen van vacatures? Nee, het is veel menselijker.”

Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in de rol als Recruitment Consultant?
“Het allerbelangrijkste is het leuk vinden om het gesprek aan te gaan met mensen, contact te leggen, te achterhalen wie ze zijn en wat ze willen. Vragen stellen, nieuwsgierig zijn en goed kunnen luisteren. Je kunt goede vragen stellen, maar als je niet goed luistert heeft het geen zin. Welke informatie haal je uit de gesprekken, waar pak je op door om een goede sparringpartner te zijn?”

Waarom High Potential Academy?
“Werken bij High Potential Academy betekent werken in een jonge, ambitieuze en humorvolle omgeving. Met een hecht team bouwen we iedere dag aan onze Community. Iedereen vanuit een eigen specialisme, maar we doen het echt samen. We durven kritisch naar elkaar te zijn en daarmee halen we het beste uit onszelf en elkaar.

Het is onwijs tof om met verschillende bedrijven samen te werken die ik anders nooit zou leren kennen. Van startups tot scale ups die allemaal een ontzettend gaaf product of dienst hebben. Hoe leuk is het dat je deze bedrijven kunt helpen om hun dromen te verwezenlijken!”

Enthousiast geworden over de rol Recruitment Consultant? Solliciteer! Bekijk hier de vacatures.
Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij doen? Volg ons hier op LinkedIn.