fbpx

Starten op de arbeidsmarkt tijdens corona? Volgens Maurits ter Poorten, Co-founder en Commercieel Manager van Studentflex en High Potential Academy, is van ‘free riding’ gedrag weinig sprake. Benieuwd waarom? Maurits deelt met jou zijn bevindingen!

Free riding is not an option!


Waar moet je starten wanneer je op zoek gaat naar je eerste baan of een nieuwe uitdaging?
Pre-corona ging je naar banenmarkten, netwerkborrels en dronk je kopjes koffie tot je hartslag de 150 aantikte, door de hoeveel cafeïne die je tot je had genomen. Helaas heb je nu midden in de corona-pandemie deze mogelijkheden niet. Nu moet je jezelf uit je passieve stand trekken om de ontdekkingsreis tot je nieuwe baan te starten.

Eenmaal gestart, voel je je eenzaam. Wie zijn mijn collega’s, hoe deed mijn voorganger dit en zit ik op de juiste golflengte. Allemaal vragen waar je geen antwoord op hebt en laat staan op krijgt. Iedereen zit namelijk de hele dag in een Zoom meeting en heeft weinig tot geen tijd voor oprechte interesse in jou. Althans, zo voelt het!

Berust in de gedachte dat dit ook voor talenten geldt die al midden in hun carrière zitten. Je staat er niet alleen voor en dat is ook hoe hiring managers erover denken. Daarnaast kun je je onderscheiden door je karakter te tonen, je volhardendheid, je enthousiasme in sollicitatieprocedures of de start van je nieuwe uitdaging. Toon je nieuwsgierigheid en durf creatief om te gaan met de situatie.  

Feit is dat je talenten nog meer aan de oppervlakte komen in de periode waarin we nu leven. Ten eerste, gedurende je sollicitatiegesprekken word je geacht jouw talenten nog beter te onderbouwen. Je hoeft immers niet te vertrouwen op je eerste joviale binnenkomer. Ten tweede, wanneer je in de eerste 100 dagen van je nieuwe baan zit, moet je vertrouwen op de eerder gedefinieerde talenten. Je kunt per slot van rekening moeilijk afkijken bij je buurman.

Daarom is er van ‘free rider’ gedrag in deze corona-periode weinig sprake:
you need to trust on your own talents!

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Centraal Station Blog

In deze Centraal Station Blog spreken wij met Fengwei An. Naast dat hij zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, is hij fanatiek roeier met een mooie ambitie: werken aan de Olympische Spelen! Weten waarom precies? Lees het hier!

Lees meer

Het traject geeft houvast en houdt je scherp

Waar Wouter nu precies energie van krijgt op werkgebied? Daar wilde hij meer duidelijkheid over. Het High Potential Academy- traject gaf hem antwoorden: "het geeft houvast en houdt je scherp!"

Lees meer

Research Paper Geluk op de werkvloer

Ervaar jij momenteel geluk op je werk? Wil je weten wat dit inhoudt en hoe je met praktische tips het geluk van jezelf of je werknemers kunt verhogen? Lees dan hier onze nieuwste research paper: geluk op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Maurits ter Poorten

Commercieel Manager / Co-Founder bij HPA

mauritsterpoorten@hipoacademy.nl

06-42712294

Mail Maurits

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter