fbpx

Waar Wouter nu precies energie van krijgt op werkgebied? Daar wilde hij meer duidelijkheid over. Het High Potential Academy- traject gaf Wouter antwoorden: "het geeft houvast en houdt je scherp!"

Het traject geeft houvast en houdt je scherp

Wouter Donders (26) heeft zijn bachelor Werktuigbouwkunde in Delft afgerond en is momenteel met de laatste loodjes bezig van zijn master Mechanical Engineering. Waar hij energie van krijgt? Sport! Dat staat volgens hem stipt op één: “ik krijg er niet alleen energie van, ik heb het ook nodig om mijn energie kwijt te kunnen.” Maar waar Wouter nu precies energie van krijgt op werkgebied? Daar wilde hij meer duidelijkheid over. Het High Potential Academy- traject gaf hem antwoorden.

Hoe ben je met High Potential Academy in contact gekomen?

“Via Joint Interdisciplinary Project heb ik samen met 5 andere studenten een case opgelost voor Husky Intelligent Fridges, één van jullie partners. Laurens van der Schoot, Head of Operations bij Husky Intelligent Fridges, was onze begeleider en via hem ben ik in contact gekomen met High Potential Academy. Hij vertelde over zijn goede ervaring met High Potential Academy en zei: “wie weet is het traject iets voor jou”. Ik raakte enthousiast en besloot samen met één van de andere studenten ermee in zee te gaan. Het was voor mij een goede voorbereiding op het solliciteren: wat wil ik precies en wat ga ik doen?”


Wat was voor jou een reden om contact op te nemen?

“Ik had het traject voor mijn gevoel nodig om een aantal zaken helderder te krijgen. Wat wil ik precies gaan doen? Bij wat voor type bedrijven wil ik solliciteren? Hoe ga ik dat aanpakken? En waar krijg ik op werkgebied nu het meeste energie van? Mijn technische studie is ontzettend breed en het was voor mij moeilijk een vinger te leggen op wat mij stuurt en wat mijn drijfveren zijn. Daarnaast ben ik als persoon terughoudend en soms zelfs een beetje bescheiden. Tijdens sollicitaties vond ik het daarom lastig om mezelf goed te presenteren. Om deze reden wilde ik graag leren hoe ik mezelf als het ware kan verkopen, maar wel op een manier die echt bij mij past.”


Ervaring High Potential Academy

“Mijn ervaring met High Potential Academy is heel positief. Ik kreeg het gevoel dat het écht om jou draait en dat jij je weg er in gaat vinden. Wie ben jij? Hoe zie je bepaalde dingen voor je? En hoe wil je het vormgeven? Het contact verliep soepel en ik ervaarde geen drempel om contact op te nemen. Door de toegankelijke sfeer durfde ik mezelf open te stellen en over alles te praten. Ook werden de gesprekken tijdens de één op één coaching sessies al snel diepgaand. Er werd doorgevraagd op motivaties en dingen waar ik eigenlijk nog nooit over had nagedacht. “Waarom vind ik dit eigenlijk zo leuk?” En daar dieper op doorgaan.

Daarnaast waren de voorbereidende opdrachten, voorafgaand aan een training of coaching sessie, voor mij de perfecte manier om hier tijd voor te nemen en er goed over na te denken. Het traject gaf mij daardoor de antwoorden die ik zocht.”


Zou je het traject aanraden?

“Absoluut! Ik zou zeggen dat het niet alleen belangrijk is voor je eerste carrièrestap, maar dat het überhaupt heel waardevol is voor jezelf en je verdere carrière pad. Kijk er bijvoorbeeld over een aantal jaar op terug. Voldoe ik nog steeds aan wat ik voor mezelf had uitgetekend en hoe zie ik dat nu voor me? Het is zelfs nu al relevant om op terug te kijken. Het geeft houvast en houdt je scherp.” 


Ambities?

“In oktober ga ik starten met technisch traineeship bij TATA steel, waar ik ontzettend naar uit kijk. De komende twee jaar ga ik mijn verdere ambities duidelijker vormgeven. Wil ik bijvoorbeeld meer bijleren over management of wil ik mezelf juist specialiseren en dieper de techniek in? Dat ga ik ontdekken!”

 

Benieuwd naar ervaringen van andere Potentials? Klik dan op deze link.
Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij doen? Volg ons hier op LinkedIn. 

Geschreven door Eline Keuning

volg ons op

Lees ook

Testimonial: Sam van den Brink

Sam van den Brink (26) startte met het High Potential Academy- traject: “Het contact met High Potential Academy zou ik omschrijven als warm en betrokken." Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder.

Lees meer

Centraal Station Blog

In deze Centraal Station Blog spreken wij met Fengwei An. Naast dat hij zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, is hij fanatiek roeier met een mooie ambitie: werken aan de Olympische Spelen! Weten waarom precies? Lees het hier!

Lees meer

Research Paper Geluk op de werkvloer

Ervaar jij momenteel geluk op je werk? Wil je weten wat dit inhoudt en hoe je met praktische tips het geluk van jezelf of je werknemers kunt verhogen? Lees dan hier onze nieuwste research paper: geluk op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Anneloes staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Anneloes Dimmendaal

Lead Recruitment Consultant bij HPA

anneloesdimmendaal@hipoacademy.nl

06-42092141

Mail Anneloes

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter