We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan 'HPA 2.0' en we zijn trots op het (voorlopige) resultaat! Onze oprechte interesse in onze potentials, alumni en partners is ongewijzigd, maar verder is alles vernieuwd en/of zal worden vernieuwd. Ons doel is echter ongewijzigd: wij willen de sparringpartner zijn van onze potentials, alumni en partners en daarmee waarde toevoegen aan hen.

De ontwikkeling van High Potential Academy

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan ‘HPA 2.0’ en we zijn trots op het (voorlopige) resultaat! Onze oprechte interesse in onze potentials, alumni en partners is ongewijzigd, maar verder is alles vernieuwd en/of zal worden vernieuwd. Ons doel is echter ongewijzigd: wij willen de sparringpartner zijn van onze potentials, alumni en partners en daarmee waarde toevoegen aan hen. We geloven erin dat als wij waarde toevoegen we een netwerk creëren dat zelfvoorzienend gaat zijn. Onze potentials, verbinden we aan onze partners, dragen nieuwe potentials aan en worden onze klanten naarmate ze hoger klimmen op de spreekwoordelijke ‘carrièreladder’ of zelfs hun eigen onderneming starten. Dit laatste is al een paar keer gebeurd en daar zijn we apetrots op! 

We voegen waarde toe door hen aan elkaar te verbinden en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Om dit nog beter te doen hebben we de volgende zaken aangepakt:

• Ons talent ontwikkelingstraject is compleet vernieuwd. 2 van de 3 trainingen zijn zelfs compleet van opzet gewijzigd om onze dienstverlening nog beter te laten aansluiten bij wat de hipo van tegenwoordig nodig heeft. Veel is te vinden online en bij ervaringsdeskundigen, maar wat daar niet te vinden is is een plek waar je geholpen wordt na te denken over waar jouw talenten liggen, hoe je die kunt ontwikkelen, bij welke organisatie je dat het beste kunt doen en natuurlijk hoe je die baan het beste grijpt. In ons nieuwe traject is daar nog meer aandacht voor.

• Ons alumni netwerk hebben we nieuw elan gegeven met een alumni event dat compleet draaide om de kracht van ons netwerk. Daarnaast zijn we bezig om een nieuw alumni traject op te zetten dat ervoor zorgt dat iedere alumni van ons traject een plek heeft om te sparren over arbeidsmarkt gerelateerde onderwerpen. Wij treden op als hun trusted advisor en hebben een netwerk dat hen verder helpt. Een plek waar ze hun twijfel over hun werk juist wel kunnen delen, waar ze hun ‘peers’ ontmoeten om zichzelf te blijven ontwikkelen én hun nieuwe baan kunnen vinden.

• Ons primaire doel voor onze partner blijft het verbinden van hen aan ons netwerk, maar om dat te doen is vaak meer nodig dan een vacature delen. We adviseren hen, halen info op uit de markt en laten onze potentials en alumni al in een vroeg stadium met hen kennismaken zodat ze samen de ideale baan kunnen realiseren. 

We vinden het super dat je in ons netwerk zit en zullen er de komende jaren alles aan doen om dat vertrouwen terug te betalen door continue waarde toe te voegen aan jullie ontwikkeling en op een manier die bij jullie past. We zullen dus meer contact gaan hebben en op die manier een duurzame verbinding creëren die gaat leiden tot prachtige resultaten. We hebben er heel veel zin in!

Het High Potential Academy-team.

(Ben je nieuwsgierig naar meer informatie? Neem dan contact met ons op!)

Geschreven door Jasper Fritzsche

volg ons op

Lees ook

Een nieuw begin: Andrei Iliev over comfortzones en nieuwe kansen

Het nieuwe jaar is in aantocht: een nieuw begin. Opnieuw beginnen is voor Andrei Iliev, flexkracht bij Studentflex, niet onbekend. Hij verhuisde driemaal in een paar jaar tijd.

Lees meer

De praktische ondernemerslessen van Martien Meiland

Lucas Florian geeft in deze Frisse Blik blog zijn kijk op de ondernemende houding van Martien Meiland. De mentaliteit van 'handen uit de mouwen en gewoon starten' past hij nu ook toe op zijn eigen werk.

Lees meer

‘Nee’ durven zeggen: Mathieu Smet over duurzame verbindingen

Voor deze editie van het Centraal Station spreek ik Mathieu Smet, die in november de rol van Commercial Team Lead op zich zal gaan nemen. Ik wil graag alles over zijn nieuwe functie en visie over duurzame verbindingen horen.

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Jasper staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Jasper Fritzsche

Business Development Manager bij HPA

jasperfritzsche@hipoacademy.nl

06-34852610

Mail Jasper

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter