fbpx

Sanne Middelhoek wou haar professionele identiteit ontwikkelen: "Het was fijn om daar inzicht in te krijgen, met behulp van het High Potential Academy- traject". Benieuwd? Lees dan snel verder!

Je professionele identiteit ontwikkelen

Sanne Middelhoek (24) is via een vriendin bij High Potential Academy terecht gekomen doordat zij enthousiast werd van haar ervaring: “in gesprek gaan met een coach en sparren over je toekomstige carrière” dat leek haar wel wat. En zo geschiedde. Inmiddels heeft Sanne het talentontwikkelingstraject afgerond en deelt zij graag haar eigen ervaring:

 

Achtergrond Sanne 

Sanne heeft Economics and Business Economics gestudeerd in Groningen. Inmiddels is zij verhuisd naar Rotterdam waar zij momenteel haar master Financial Economics aan het afronden is. Door het verspreiden van haar master over twee jaar, heeft zij stage kunnen lopen bij Heineken en is Sanne als werkstudent bij Picnic aan de slag gegaan. Ook heeft zij daardoor alle ruimte gehad om samen met ons eens kritisch te kijken naar de start van haar carrière.

Hoe ben je in contact gekomen met High Potential Academy? 

“Een vriendin van mij startte het High Potential Academy- traject toen zij begon met haar master. Ik was destijds nog bezig met het afronden van mijn bachelor, maar het wekte toen al mijn interesse. Ik dacht: “dat klinkt interessant: in gesprek gaan met een coach en daarmee sparren over je carrière.” Dat wilde ik ook gaan doen als de tijd zover zou zijn. Ik startte met het traject toen ik stage liep bij Heineken en daaruit vloeide een mooie wisselwerking. Door mijn stage kwam ik erachter wat ik leuk vond, deed ik ervaringen op die ik als input kon gebruiken in het traject. Daarnaast kon ik de output uit het traject direct toepassen in mijn werk.”

Wat was voor jou de reden om contact op te nemen met HPA?

“Ik wilde erachter komen wat ik kan op werkgebied en waar ik mijn kwaliteiten het beste kan inzetten. Daarnaast wilde ik ook een beter beeld krijgen krijgen over mezelf, wie ik ben en wat ik zoek. In de eerste training zei een mede-Potential: “ik wil mijn professionele identiteit ontwikkelen”. Dat vond ik mooi gezegd. Je kent jezelf natuurlijk wel, maar het is moeilijk om je talent te definiëren. Het was fijn om daar inzicht in te krijgen en je professionele identiteit met behulp van het traject te kunnen ontwikkelen.”

Werkwijze & begeleiding High Potential Academy

“Het contact met High Potential Academy heb ik als prettig ervaren. Er werd duidelijk en snel gecommuniceerd en ik kon direct terecht. Je kunt starten op een moment dat jij er behoefte aan hebt en naar eigen wens indelen, timewise. De trainingen dienen wel in bepaalde volgorde te worden gevolgd, maar je kunt zelf bepalen wanneer je deze trainingen bijwoont. Ik heb bewust een jaar over het traject gedaan, zodat ik alle tijd had om mij hierop te focussen.”

Wat ik als positief heb ervaren zijn de vragenlijsten die je vooraf aan een training of coachgesprek dient in te vullen. Je wordt daardoor uitgedaagd na te denken, bij jezelf stil te staan & kritisch naar jezelf te kijken. Hierdoor haal je veel uit het traject, meer dan als je enkel informatie ontvangt.”

Tot welke belangrijke inzichten ben jij gekomen tijdens het traject?

“Een capaciteit die je goed beheerst, is hoogstwaarschijnlijk gekoppeld aan capaciteit die je niet tot minder goed beheerst. Hetzelfde geldt voor eigenschappen. Wanneer een positieve eigenschap, iets dat je goed beheerst, extremer wordt, kan het leiden tot een valkuil, een minder goede eigenschap. Alles heeft met elkaar te maken en dat heeft mij persoonlijk veel nieuwe inzichten gebracht.”

Ambities? 

“Ik ben momenteel mijn master aan het afronden en ondertussen aan het solliciteren. In mijn zoektocht naar een baan, focus ik op grote bedrijven die consumenten goederen of diensten leveren. Binnen zo’n bedrijf wil ik graag een financiële positie bekleden. Werken in het buitenland lijkt mij daarnaast ook een mooie ervaring. Verder wil ik op persoonlijk vlak mijn finance skills blijven ontwikkelen en mijn persoonlijke ontwikkeling graag doorzetten.”

Hoe helpt het contact met High Potential Academy jou om deze waar te maken?  

“Zodra je het traject hebt afgerond, behoor je tot de Alumni van High Potential Academy. De Alumni bestaat uit mensen die persoonlijke ontwikkeling ook belangrijk vinden. Het is een fijn idee dat je nog even terug kan schakelen, stil kan staan bij je carrière en een sparringpartner naast je te hebben, mocht je daar behoefte aan hebben op een later moment in je carrière.”

 

Benieuwd naar ervaringen van andere Potentials? Klik dan op deze link.
Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij doen? Volg ons hier op LinkedIn. 

Geschreven door Eline Keuning

volg ons op

Lees ook

Centraal Station Blog

In deze Centraal Station Blog spreken wij met Fengwei An. Naast dat hij zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, is hij fanatiek roeier met een mooie ambitie: werken aan de Olympische Spelen! Weten waarom precies? Lees het hier!

Lees meer

Het traject geeft houvast en houdt je scherp

Waar Wouter nu precies energie van krijgt op werkgebied? Daar wilde hij meer duidelijkheid over. Het High Potential Academy- traject gaf hem antwoorden: "het geeft houvast en houdt je scherp!"

Lees meer

Research Paper Geluk op de werkvloer

Ervaar jij momenteel geluk op je werk? Wil je weten wat dit inhoudt en hoe je met praktische tips het geluk van jezelf of je werknemers kunt verhogen? Lees dan hier onze nieuwste research paper: geluk op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Maurits ter Poorten

Commercieel Manager / Co-Founder bij HPA

mauritsterpoorten@hipoacademy.nl

06-42712294

Mail Maurits

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter