fbpx

"High Potential Academy daagde mij uit bewuster te zijn van wat ik wil en wat mijn doelen zijn als ik kijk naar mijn carrière." Lees meer!

Karima was op zoek naar tegengeluid


Karima (26) is via Studentflex (ons zusterbedrijf) bij High Potential Academy terecht gekomen. Waar zij eerder op zoek was naar een inhoudelijke bijbaan via Studentflex, heeft Karima zich nu klaargestoomd voor de arbeidsmarkt samen met ons. Karima vond het tijd worden om uit haar comfortzone te stappen, op zoek te gaan naar tegengeluid en na te gaan wat zij echt wil. Om deze redenen verbond zij zich aan het netwerk van High Potential Academy. 

 

Karima’s achtergrond 

Karima heeft haar bachelor Technische Natuurkunde in Delft afgerond. Naast haar studie heeft zij van alles ondernomen. Zo zette zij zich bijvoorbeeld in voor de Veerstichting en was zij deelnemer van United Netherlands. Uiteindelijk viel haar masterkeuze ook op Technische Natuurkunde.

 

High Potential Academy traject

Karima heeft het High Potential Academy-traject bij ons als masterstudent afgerond en bereidt zich nu voor op haar eerste baan. “Ik had een sterk onderbuik gevoel over wat ik wilde en wat ik goed kan, maar ik wilde hierin uitgedaagd worden. Ik had de behoefte zelf goede keuzes te maken, in plaats dat dit voor mij werd gedaan.”

“High Potential Academy daagde mij uit bewuster te zijn van wat ik wil en wat mijn doelen zijn als ik kijk naar mijn carrière. In Delft zat ik in een ‘technische bubbel’. De sessies met (o.a.) andere Potentials brachten mij nieuwe inzichten en dat verbreedde mijn horizon. Ik heb het traject als erg waardevol ervaren”. Karima weet nu zeker dat zij een gefundeerde keuze gaat maken.

 

Wat doet Karima nu?

Karima heeft inmiddels haar thesis afgerond en oriënteert zich op haar eerste baan. Tijdens haar carrière wil zij op het snijvlak zitten van de techniek en de mens. Zij zal haar carrière willen starten in een ambitieuze omgeving als engineer waarin ze positieve invloed kan hebben op het gebied van renewable energy. Karima is nieuwsgierig en heeft een enorme drive om succesvol te zijn en impact te maken, als eerste Marokkaans-Nederlandse vrouw. In de toekomst wilt Karima alles uit zichzelf blijven halen en ambieert zij een rol met veel maatschappelijke impact. Bijvoorbeeld in een leiderschapspositie waarin zij controversieel mag zijn en haar mening mag delen. Dat zijn nog eens mooie ambities!

Geschreven door Quirine de Planque

volg ons op

Lees ook

Centraal Station Blog

In deze Centraal Station Blog spreken wij met Fengwei An. Naast dat hij zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, is hij fanatiek roeier met een mooie ambitie: werken aan de Olympische Spelen! Weten waarom precies? Lees het hier!

Lees meer

Het traject geeft houvast en houdt je scherp

Waar Wouter nu precies energie van krijgt op werkgebied? Daar wilde hij meer duidelijkheid over. Het High Potential Academy- traject gaf hem antwoorden: "het geeft houvast en houdt je scherp!"

Lees meer

Research Paper Geluk op de werkvloer

Ervaar jij momenteel geluk op je werk? Wil je weten wat dit inhoudt en hoe je met praktische tips het geluk van jezelf of je werknemers kunt verhogen? Lees dan hier onze nieuwste research paper: geluk op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Maurits ter Poorten

Commercieel Manager / Co-Founder bij HPA

mauritsterpoorten@hipoacademy.nl

06-42712294

Mail Maurits

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter