fbpx

Het is weer tijd voor een nieuwe Centraal Station Blog! Een blog waarbij Studentflex spreekt met interessante ondernemingen, initiatieven en personen met een inspirerend verhaal. In deze editie van het Centraal Station Blog spreek ik, Farah, met  Lieke van der Plas (25). Tijdens mijn interview met Lieke van der Plas neemt ze mij mee in haar ondernemersreis.

Lieke van der Plas (25): “Het meervoud van lef is leven.”

CentraAl Station blog

Het is weer tijd voor een nieuwe Centraal Station Blog! Een blog waarbij High Potential Academy spreekt met interessante ondernemingen, initiatieven en personen met een inspirerend verhaal. In deze editie van het Centraal Station Blog spreek ik, Farah, met inspirerende ondernemer Lieke van der Plas, genomineerd in 2020 voor Rotterdamse Zakenvrouw en CommunicatieTalent van het jaar. De 25-jarige uit Rotterdam startte drie jaar geleden LEF Media, het eerste zakelijke vlogbureau van Nederland. Inmiddels heeft ze meerdere freelancers voor zich werken en groeit haar onderneming erg hard.


Een perfecte combinatie

Tijdens mijn gesprek met Lieke van der Plas (25) blijkt meteen haar enorme enthousiasme. Ze neemt mij mee in de reis van haar onderneming en vertelt hoe het succesvolle bedrijf tot stand is gekomen.

“Het idee voor LEF Media ontstond tijdens mijn rol als Marketeer bij de Euromast in Rotterdam. Ik vond presenteren altijd erg leuk en wilde kijken hoe ik dit in eerste instantie kon toepassen bij de Euromast. Met het idee om te vloggen zag ik direct kansen liggen. Ik dacht: als ik nu mijn eigen bedrijf hierin start dan, kan dat zomaar een succes worden. Ik wilde graag gaan ondernemen en dit was de perfecte combinatie. Na ruim een jaar met plezier te hebben gewerkt bij de Euromast, besloot ik om voor mezelf te gaan ondernemen.”

Netwerken EN verbinden

Lieke vertelt tijdens het interview dat het “zakelijk vloggen” nog niet bekend was in haar omgeving. Ze besloot het idee te testen in haar omgeving en dit leidde tot enthousiaste en positieve reacties. Zo kreeg zij vanaf het begin een mooie boost in haar vertrouwen om LEF Media te starten.

“Mijn ondernemersreis deelde ik via de social mediakanalen LinkedIn en Instagram. Mijn eerste vlog-opdracht was tijdens een netwerkbijeenkomst. Tijdens de netwerkbijeenkomst kreeg ik van iedereen de vraag: wat ben jij aan het doen? Ik merkte dat er veel interesse was en kon direct netwerken.”

De toon was gezet en het balletje ging al snel rollen. “Op LinkedIn werden mijn vlogs door opdrachtgevers gedeeld. Doordat ik zelf in deze video’s voor bedrijven te zien was, waren de vlogs direct mijn eigen marketingmiddel. Er werd al snel gevraagd wie dat meisje in de vlogs was. Vanaf dat moment stroomde de opdrachten binnen.”

Het netwerken en verbinden legde Lieke geen windeieren en leidde naar toffe opdrachten voor grote organisaties als onder andere COOP en Ministerie van Defensie.

Lef tonen zorgt voor succes

Afgelopen jaar kan Lieke ondanks de bekende omstandigheden met een mooie blik terugkijken op het jaar 2020. Ze kreeg haar eigen kantoor, eerste fulltime meewerkstagiaire, bereikte haar omzetdoel, werd genomineerd voor verschillende titels en belandde in het landelijke AD.

“2020 was voor mij zeker geen slecht jaar. Ik had voor het eerst een full-time meewerkstagiaire aangenomen. Het feit dat ik iemand full-time aan het werk kon houden en daarin kon begeleiden vond ik erg gaaf. Een ander mooi hoogtepunt was genomineerd worden voor ZakenVrouw en CommunicatieTalent van het jaar. Ik stond in de halve finale tussen 6 grote namen als ProRail, Koninklijke Landmacht, NS en Het Rode Kruis. Het was heel cool om met LEF Media tussen al deze grote namen te staan.”

Op jonge leeftijd dit neerzetten en vooral lef tonen heeft ervoor gezorgd dat de 25-jarige haar dromen heeft kunnen en durven waarmaken. Haar bedrijfsnaam blijkt later dan ook spot on.

“Vorig jaar kwam een leuk interview in AD Dordrecht en dit zorgde voor een sneeuwbaleffect. Het artikel werd opgepakt door het landelijk AD, dit leidde tot een heel leuk gesprek bij Radio 538 en een bezoekje bij de Coen en Sander Show.”

Het was een enorme boost voor LEF Media. “LinkedIn stroomde over met leuke reacties en dit resulteerde weer tot nieuwe en mooie samenwerkingen.”


Vrijheid EN creativiteit

Met een mooie afsluiting op 2020 staat de jonge ondernemer alweer helemaal gereed voor het komende jaar. Tijdens het interview vraag ik naar haar drijfveren en motivatie.

“Als ondernemer geniet ik van het stukje vrijheid en creativiteit tijdens mijn werk. Ik heb de vrijheid om alle ideeën die in me opkomen daadwerkelijk uit te voeren. Doordat ik zelf de touwtjes in handen heb, kan ik mijn eigen vrije dagen bepalen en mijn creativiteit behouden.”

“Ik houd mij allround bezig met allemaal verschillende taken en ben in alle opzichten bezig met mijn bedrijf. Het werken met een gezellig team is voor mij erg belangrijk. De freelancers bij LEF Media horen echt bij het team en ik heb daar ook dagelijks contact mee. Het is leuk om met mensen samen te werken die ik zelf heb gekozen.”

Tips van Lieke 

Tijdens mijn interview deelt de 25-jarige handige tips met de community over het starten van een eigen onderneming. Speciaal voor jullie op een rijtje:

1. Toon lef, laat je niet ompraten en ga ervoor;
2. Probeer te kijken naar het onderscheidend vermogen wat je in huis hebt;
3. Zorg voor een goed verhaal en zorg dat je de “WHY” van jouw bedrijf goed kan beantwoorden;
4. Ga naar netwerkbijeenkomsten;
5. Maak jezelf zichtbaar op social mediakanalen.

KRITISCH, ONDERNEMEND, VERBINDEND EN EIGENTIJDS

Van der Plas vertelt dat kritisch een belangrijke factor is binnen LEF Media. “Het leveren van kwaliteit is erg belangrijk. LEF Media werkt samen met drie zakelijk vloggers en zij moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitsstandaard. LEF Media moet bij elke opdrachtgever dezelfde kwaliteit kunnen bieden. Door kritisch te zijn lever je betere kwaliteit en kun je groeien.”

Het ondernemende spreekt voor zich.. “Ondernemen zit echt in je. Je moet risico’s durven nemen, lef tonen, flexibel zijn, je kunnen aanpassen, je niet uit het veld laten staan, geloven in je kracht, durven te investeren en weten wat je sterke en zwakke punten zijn.”

Het kernwoord verbinden linkt Lieke al snel met de vlogs die online verbinding leggen en relaties aangaan. “Naast de vlogs vind ik het stukje intern verbinden ook erg belangrijk. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s het gezellig hebben met elkaar, fouten durven te maken, openstaan voor feedback, kunnen en leren groeien binnen LEF Media.”  

Het kernwoord eigentijds vindt ze erg goed passen bij LEF Media.“LEF Media is jong en innovatief. Ik probeer een beetje af te stappen van de 9 tot 5 mentaliteit. Ik wil mensen vertrouwen dat ze hun werk goed doen. Dat ze op die manier hun eigen regie en lef hebben om hun eigen uren te bepalen en daarin te gaan voor het beste resultaat. Ik kijk vooral naar de huidige tijd waarin wij leven en wat het beste is voor zowel onze klanten als de werknemers.”

Wij helpen je graag verder om je ambities te ontdekken en je talenten te ontwikkelen bij High Potential Academy. 

 


 

Over Lieke van der Plas

 

Lieke van der Plas
Geboren: Hendrik-Ido-Ambacht
Gestudeerd: Communicatie aan Hogeschool Rotterdam
Passie: Presenteren

(Foto 1: Bron: LEF Media , Foto 2: Bron: Lef Media Foto 3:  LEF Media)

Geschreven door

volg ons op

Lees ook

Testimonial: Carlijn Kolkman

Carlijn deelt haar ervaring met het High Potential Academy- traject, benieuwd? Lees meer!

Lees meer

Testimonial: Coot Uelen

Coot deelt haar ervaring met het High Potential Academy- traject, benieuwd? Lees dan snel verder.

Lees meer

Research Paper Sneakers op de werkvloer

Tegenwoordig is het hybride werken niet meer weg te denken uit onze samenleving: hoe ervaart onze Community dit? Lees hier onze nieuwste research paper: sneakers op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Jaco staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Jaco Breunisse

Back-Office Manager bij HPA

jacobreunisse@studentflex.nl

06-45256785

Mail Jaco

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter