fbpx

Voor deze editie van het Centraal Station spreek ik Mathieu Smet, die in november de rol van Commercial Team Lead op zich zal gaan nemen. Ik wil graag alles over zijn nieuwe functie en visie over duurzame verbindingen horen.

‘Nee’ durven zeggen: Mathieu Smet over duurzame verbindingen

Voor deze editie van het Centraal Station spreek ik Mathieu Smet, die in november de rol van Commercial Team Lead op zich zal gaan nemen. Ik wil graag alles over zijn nieuwe functie horen en meer te weten komen over zijn visie op het creëren en behouden van een duurzame verbinding tussen Studentflex en High Potential Academy, de opdrachtgevers en de community.

VERBINDINGEN LEGGEN

‘Mijn tussenjaar in Engeland heeft ervoor gezorgd dat ik enthousiast werd over andere mensen en culturen. Ik had als puber misschien best wat vooroordelen over culturen die ik niet goed kende. Eenmaal in Engeland stond ik op het voetbalveld of in de kroeg met o.a. Russen, Turken en Mexicanen en dacht ik: wat is dit eigenlijk mooi. Waar je ook vandaag komt, we willen allemaal hetzelfde: plezier maken met elkaar”. Een eyeopener voor Mathieu, die daardoor de keuze maakte voor een internationaal-georiënteerde studie: International Business in Maastricht. ‘Daar ontdekte ik steeds meer dat ik graag verbindingen leg met anderen en dat ik diversiteit niet als obstakel maar als uitdaging zie.’ Een baan in de arbeidsbemiddeling was daardoor geen verrassende keuze, waar hij voor zowel kleine als grote organisaties gewerkt heeft. ‘Studentflex en High Potential Academy hebben wat ik zoek: het is een kleiner bedrijf, iedereen kent elkaar en er is oprechte interesse in de opdrachtgevers, de kandidaten en elkaar. Dat trekt mij.’

GEVEN, KENNEN, GUNNEN

Mathieu vindt het belangrijk dat een bedrijf niet alleen maar commerciële doeleinden heeft:  ‘In mijn optiek draait een duurzame verbinding om geven, kennen en gunnen. Als er oprechte aandacht of interesse is voor een ander, dan kennen opdrachtgevers jou ook op die manier. Zodra er een behoefte is, dan kloppen ze bij jou aan. Ze gunnen het je.’ Dit is een principe dat Mathieu altijd wilt toepassen: ‘Dit geldt ook voor onze kandidaten, onze flexkrachten en potentials: je mag best veel geven voordat je neemt. Als je continu wat geeft, dan zorg je ook voor een continue duurzame verbinding tussen de organisatie en de community, ook dat is belangrijk.’ Als nieuwe Commercial Team Lead hoopt Mathieu deze omgeving te faciliteren. ‘Met de Frisse Blik Talks, de persoonlijke begeleiding en het opbouwen van een sterke community zijn we al erg goed op weg.’

‘NEE’ DURVEN ZEGGEN

Het behouden van kwaliteit is volgens Mathieu ook ‘nee’ durven zeggen. ‘Je moet uitkomen voor je eigen identiteit en hierachter blijven staan. Kracht uitstralen. Dit zal de klant zien en waarderen.’ Dit zorgt dus niet altijd voor goed nieuws: ‘We zijn geen massaproductiebedrijf, dus dat betekent soms ook dat er geen goede matches zijn op dat moment. Dat kan gebeuren. Liever één goede match dan drie kandidaten die een minder goede match zijn. Ik wil graag dat opdrachtgevers naar Studentflex of High Potential Academy toekomen door die afweging. Kwaliteit boven kwantiteit: ook daardoor bouw je een duurzame relatie met elkaar op.’

Geschreven door Manon de Lijster

volg ons op

Lees ook

Testimonial Cassie: oriënteren in verschillende sectoren en bedrijfsculturen

Cassie deelt hoe High Potential Academy haar handvatten heeft gegeven in haar oriëntatie in verschillende sectoren en bedrijfsculturen. Ook vertelt ze hoe ze er achter is gekomen welke startersfunctie het beste bij haar past. Lees meer!

Lees meer

In gesprek met Sander Bos: een geboren ondernemer

Voor deze editie van het Centraal Station blog spreek ik met Sander Bos (21), één van de oprichters van het succesvolle en sociale initiatief Studenten helpen Scholieren. Hoe kwamen de studenten op het idee en hoe ziet Sander de toekomst?

Lees meer

Testimonial Ruben: traineeship of eigen onderneming?

Ruben vertelt over de twijfels die hij had tussen een eigen bedrijf of een traineeship. High Potential Academy heeft hem helpen inzien waar hij energie uit haalt en wat hij belangrijk vindt. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf: AYCE. Lees meer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Jaco staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Jaco Breunisse

Back-Office Manager bij HPA

jacobreunisse@studentflex.nl

06-45256785

Mail Jaco

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter