fbpx

Sam van den Brink (26) startte met het High Potential Academy- traject: "Het contact met High Potential Academy zou ik omschrijven als warm en betrokken." Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder.

Testimonial: Sam van den Brink

Sam van den Brink (26) heeft zijn studie Consumentenpsychologie in Leiden afgerond en werkt inmiddels fulltime als Operations Associate bij Flexport. Een baan waar hij via Studentflex, ons moederbedrijf, terecht is gekomen! Sam heeft daarvoor eerst het High Potential Academy- traject doorlopen. Benieuwd hoe hij dat heeft ervaren? Lees dan snel verder.

 

Hoe ben je met High Potential Academy in contact gekomen?

“Ik ben tijdens mijn studententijd altijd al bezig geweest met het inrichten van mijn carrièrepad. Een kennis was dat opgevallen en raadde mij – uit eigen ervaring – het High Potential Academy- traject aan. Meer sturing en structuur geven aan het reflecteren op mijn loopbaan? Dat leek mij erg interessant.”

Hoe zou je het contact met High Potential Academy omschrijven?

“Het contact met zowel High Potential Academy als Studentflex zou ik omschrijven als warm en betrokken. Het voelde alsof je met iemand in gesprek was die al 5 jaar verder was op een vergelijkbaar pad. Daardoor begrepen zij goed waar ik zoal tegenaan liep en werd er écht met me meegedacht. Geen stoffig kantoor, maar jonge, frisse energie met de juiste dosis ervaring.”

Wat is jouw ervaring met High Potential Academy?

“Het is alweer even geleden dat ik het traject heb afgerond, maar met name de coachingsgesprekken zijn mij erg bijgebleven. De sfeer die ik proefde vanuit High Potential Academy was: “wij geloven in onze Potentials en wij willen dat zij goed op hun plek komen.” Een inzicht wat mij dan ook goed heeft geholpen is dat je als starter ook iets te willen hebt, vanuit de mindset: “ik moet het willen hebben, ze moeten mij wat bieden.” Dat geeft bovendien gewicht bij een sollicitatiegesprek: het weten waar je goed in bent, wat je wil gaan doen en wat je wil gaan leren. Het was een toffe ervaring om daarover te sparren.”

Kun je iets vertellen over je (huidige) baan?

“Uit het traject bleek dat ik eerst meer relevante werkervaring wou op doen, waarna High Potential Academy mij in contact gebracht met Studentflex. Vervolgens ben ik via Studentflex als Temporary Operations Associate bij Flexport gaan werken, een disruptor in het internationale vrachtvervoer. Een Accountmanager rol, waarin ik meedenk met klanten en daarin pro-actief kan zijn. De begeleiding is super, de type opdrachten zijn heel gaaf en de diverse en internationale werkomgeving is ook nog eens heel prikkelend. Dat zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk toe ga. Inmiddels ben ik niet meer ‘temporary’ omdat ik ben aangenomen voor een vaste rol binnen het team. Erg gaaf om zo je eerste carrièrestap te maken!”

Ambities? 

“Mijn ambities vind ik moeilijk los te trekken van de baan die ik nu heb. Ik ga in ieder geval lekker aan de slag en ontdekken wat bij mij past. Dat kan de logistieke sector blijven, maar wellicht ook iets anders!”

 

Een mooie journey van Sam: van Potential bij High Potential Academy tot Flexkracht bij Studentflex, naar een startersfunctie bij onze partner Flexport. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we drinken graag een (digitale) koffie met je!

 

Benieuwd naar ervaringen van andere Potentials? Klik dan op deze link.
Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij doen? Volg ons hier op LinkedIn. 

Geschreven door Eline Keuning

volg ons op

Lees ook

Ontmoet onze collega

Anneloes Dimmendaal is onze Recruitment Lead. Benieuwd wat deze functie precies inhoudt? Anneloes geeft je een kijkje in eigen keuken.

Lees meer

Testimonial: Elisabeth Yong

Elisabeth Yong deelt haar ervaring met het High Potential Academy- traject: "Het is fijn om jezelf beter te leren kennen, maar ook te ontdekken wat voor bedrijven goed bij je passen." Benieuwd naar haar ervaring? Lees dan snel verder.

Lees meer

Centraal Station Blog

In deze Centraal Station Blog spreken wij met Fengwei An. Naast dat hij zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, is hij fanatiek roeier met een mooie ambitie: werken aan de Olympische Spelen! Weten waarom precies? Lees het hier!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Maurits ter Poorten

Commercieel Manager / Co-Founder bij HPA

mauritsterpoorten@hipoacademy.nl

06-42712294

Mail Maurits

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter