fbpx

Zijn jullie weer klaar voor een nieuwe Centraal Station Blog? In deze editie spreken wij met twee vrouwelijke ondernemers met een inspirerend verhaal: Manouk Maalderink (26) en Louise Cnossen (27), oprichters van The Bliss Project. Hun missie? Meer authentieke, weerbare en stralende mensen!

the bliss project: meer authentieke, weerbare en stralende mensen!

Centraal Station Blog 

Zijn jullie weer klaar voor een nieuwe Centraal Station Blog? In deze editie spreken wij met twee vrouwelijke ondernemers met een inspirerend verhaal: Manouk Maalderink (26) en Louise Cnossen (27), oprichters van the bliss project. Hun missie? Meer authentieke, weerbare en stralende mensen!


Wat doe je als je zes jaar hebt gestudeerd voor een vak en in de praktijk erachter komt dat dit niet bij je past? Het overkwam Louise (27) en Manouk (26) die beiden Rechten in Groningen hebben gestudeerd en een opvolgende master hebben afgerond in Utrecht en Amsterdam. Na lang wikken en wegen besloten zij het roer om te gooien en het juridische veld achter zich te laten. Ze stelden elkaar kritische vragen, durfden hun dromen te delen en hier ondernemend in te zijn. Een gedeelde droom wordt nu werkelijkheid: een eigen onderneming gericht op persoonlijke groei. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Louise vertelt: “Op mijn 18e ben ik naar Groningen gegaan om Rechten te studeren. Ik dacht “lekker breed, daar kan ik alle kanten mee op”. Ik zag veel mensen om mij heen die onwijs gepassioneerd waren en echt hun roeping hadden gevonden. Die passie voelde ik nooit. Ik vond het allemaal wel prima. Het ging goed, ik haalde mijn tentamens en ik hoopte ergens dat ik het in het “werkende leven” wel leuk zou vinden. Tijdens mijn stage bij de Stichting Internationale Kinderontvoeringen had ik veel ouders aan de lijn, soms anderhalf uur en super zware casussen. Gesprekken voeren, coaching en op die manier mensen helpen bleek mij veel energie te geven. Niet vanuit het juridische, maar juist het menselijke aspect helpen. Mijn passie? Die had ik gewoon nog niet gevonden.”


Manouk:
“Ook ik kwam tijdens stages bij verschillende kantoren er telkens achter dat ik niet op mijn plek zat. Ik ben vervolgens mijn blikveld gaan verbreden en een klein jaartje, in een juridische rol, gaan werken bij Bol.com. Het bedrijfsleven sprak mij erg aan: jong, fris, creatief en innovatief! Maar het juridische veld daarentegen, bleek helaas (opnieuw) niets voor mij. Het was een lastig proces. Je hebt zes jaar ergens energie in gestoken en altijd een bepaalde denkrichting gehad. Om die denkrichting ineens in twijfel te trekken en na te denken of dat echt bij je past? Dat gevoel is moeilijk te erkennen en te accepteren. Het was confronterend, maar toen ik het voor het eerst uitsprak, voelde het als een enorme opluchting!” 


Via vrienden zijn Manouk en Louise met elkaar in contact gekomen. Het klikte goed en ze besloten elkaar op de hoogte te houden waar zij gingen solliciteren. Beiden kwamen uit bij het management traineeship. Hier lag de focus op persoonlijke ontwikkeling, coaching en training. Iets waar zij beide behoefte aan hadden en ontzettend veel aan hebben gehad. Een hechte vriendschap ontstond en nu ook een mooie samenwerking!

De ‘Bliss Kids’ in ontwikkeling!

Op een zonnige middag in het park in Utrecht waren Manouk en Louise aan het filosoferen over het leven. Ze stelden elkaar de vraag: “Als je alle verwachtingen en kaders mag loslaten, wat zou je dan willen doen? Waar word je nu echt blij van?” Bij beiden kwamen twee thema’s duidelijk naar voren: persoonlijke ontwikkeling en werken met kinderen. En zo geschiedde: van in juni een dagje dromen delen in het park, naar in november concrete ideeën uitwerken. In december was het dan zo ver: ‘the bliss project’ werd officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Momenteel zitten Manouk en Louise nog volop in de ontwikkelingsfase van hun eerste product en ze nemen jullie graag mee in het proces. 


Manouk:
“Er lag niet direct een concreet idee op tafel. We hebben eerst onze gedachten uitgesproken en daarna ook weer losgelaten. Pas later is het idee ontstaan. We wisten wel welke thema’s we belangrijk vonden om bijvoorbeeld de weerbaarheid van kinderen of hun zelfvertrouwen te vergroten en zochten naar een manier hoe kinderen hier spelenderwijs mee aan de slag kunnen. Zo zijn we uitgekomen op de Bliss Kids kaarten! Een kaartenset bestaande uit 40 kaarten die allerlei persoonlijke thema’s beslaan: van het ontwikkelen van een groei mindset en een positief zelfbeeld tot het leren omgaan met elkaar, emoties en tegenslagen. Wij gunnen kinderen alles wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd, aan de hand van trainingen en coaching, in een veel eerder stadium mee te krijgen. Maar wel op een laagdrempelige manier.”

Ondernemen, hoe gaat zoiets?

Louise: “Om het product echt op de markt te gaan brengen, is een grote stap. “Neem je jezelf serieus genoeg?”  Vervolgens ga je allerlei stappen ondernemen die het echt en concreet maken: een cursus ondernemen volgen, een naam bedenken, een logo uitwerken, ons verdiepen in een drukker en verschillende papiersoorten. Maar ook het vinden van de juiste personen, zoals een illustrator, een kinderpsycholoog en testpersonen, die ons kunnen helpen om het product te realiseren en te optimaliseren.”

Manouk: “Het is goed om je te bedenken dat alles stap voor stap gaat en er vaak veel meer tijd overheen gaat dan je van te voren had gedacht. Het proces is daarom ontzettend leerzaam en je wordt enorm uit je comfortzone getrokken. Wat heeft ervoor gezorgd dat wij die stap van ondernemen echt durfden te zetten? De volle overtuiging dat ons product moet bestaan. In de voorbereidende fase hebben wij met veel ondernemers en docenten gesproken om ons idee te pitchen. De enorm positieve feedback in combinatie met ons eigen enthousiasme heeft ervoor gezocht wij overtuigd zijn geraakt van ons eigen product.” 

Louise: “Wij hopen met onze kaarten bij te dragen aan het zelfvertrouwen van kinderen. Dat ondanks kinderen zich soms anders kunnen voelen dan andere kinderen, zij zichzelf juist leren omarmen en een positief zelfbeeld ontwikkelen.”

Manouk: “Mijn ultieme droom is impact maken op deze kleine pure mensjes! Uiteindelijk willen we ons ook gaan richten op middelbare scholieren en leeftijdsgenoten. Door alle burn-out cijfers wordt het ook steeds meer zichtbaar wanneer je niet goed naar jezelf luistert, jezelf niet accepteert of omarmt. Daar ligt een mooie behoefte, waar wij graag op willen inspelen.”

“Open zijn in zowel angsten als dromen”

Manouk en Louise vertellen wat hun een sterk duo maakt. Louise heeft volgens Manouk veel lef en durft vaak die brutale vraag te stellen. Manouk is daarentegen meer gestructureerd, waardoor zij elkaar goed aanvullen. Daarnaast is volgens hen de basis dat alles bespreekbaar is. Ze zijn open in zowel dromen en angsten en geven elkaar de ruimte om van gebaande paden af te wijken. Dat maakt samenwerking vertrouwd en veilig.

Tips van Manouk en Louise! 

1. Manouk: “Simpel, maar fijn: begin de dag voor jezelf en niet voor een ander. Dat heeft mij heel veel rust gegeven om na te denken over wat ik wil, hoe ik me voel en wat ik vandaag zou willen doen. Start de dag dus niet direct met je werk of studie, maar grijp een moment voor jou alleen. Dit kan alles zijn: lekker wandelen, yoga, douchen of een kopje koffie bijvoorbeeld. Juist dan komen de creatieve ideeën! 

2. Louise: “Perfectionisme is een terugkerend thema in veel gesprekken die ik heb gehad in mijn omgeving. Mensen kunnen zichzelf daardoor flink in de weg zitten. Als je een idee bedenkt, hoeft het niet perfect te zijn. Wij vonden het ook doodeng met onze ideeën naar buiten te treden, maar je stuurt tijdens het proces ook weer bij: gewoon doen dus!” 

Kritisch, ondernemend, eigentijds, verbindend

Kritisch: “We zijn kritisch op de tijd waarin we nu leven en stellen elkaar kritische vragen: “zijn we tevreden over wat wij nu doen?” En daarmee samenhangend zijn wij ondernemend. 

Ondernemend: “We proberen daar actief iets aan te doen, door bijvoorbeeld een ander pad te kiezen. Een pad te bewandelen dat beter bij ons past en waarmee we ook nog impact kunnen maken in iemand ander zijn of haar leven.” 

Eigentijds: “Er is veel meer ruimte gaan ontstaan voor het welzijn van mensen en dat sluit volledig aan bij onze missie. Dat past echt bij deze tijd. Ruimte voor kwetsbaarheid, open- en eerlijkheid in plaats van maskers opzetten en doorgaan. 

Verbinden: “Een sterke van ons. Verbinding leggen tussen kind en ouder, tussen docent en kind, tussen kind en kind en verbinding leggen met jezelf. Door eerlijk te zijn naar jezelf en jezelf te omarmen ben je veel beter in staat om verbinding aan te gaan met anderen. Verbinding zoeken in jezelf, elkaar en de wereld! 


Wat een mooie woorden van Manouk en Louise! Hopelijk heeft het jullie weer nieuwe inzichten en inspiratie gebracht. Ook wij helpen jou graag jezelf verder te ontwikkelen, ervaring op te doen en er achter te komen wat je leuk vindt. Wil je weten hoe? Klik dan snel verder naar de deze link.

And last but nog least! Manouk en Louise hebben momenteel een crowdfunding lopen om de Bliss Kids te realiseren. Wil jij ook dat hun missie werkelijkheid wordt? Dan kun je hier een donatie doen. Meer weten over the bliss project? Klik dan hier om naar hun website te gaan.

 


(Foto 1: Bron: the bliss project , Foto 2: the bliss project, Foto 3: the bliss project)

Geschreven door

volg ons op

Lees ook

Testimonial: Carlijn Kolkman

Carlijn deelt haar ervaring met het High Potential Academy- traject, benieuwd? Lees meer!

Lees meer

Testimonial: Coot Uelen

Coot deelt haar ervaring met het High Potential Academy- traject, benieuwd? Lees dan snel verder.

Lees meer

Research Paper Sneakers op de werkvloer

Tegenwoordig is het hybride werken niet meer weg te denken uit onze samenleving: hoe ervaart onze Community dit? Lees hier onze nieuwste research paper: sneakers op de werkvloer!

Lees meer

Voordelen

  • De baan die je zocht
  • Jouw groei centraal
  • Doelgerichte training, coaching en begeleiding
Inschrijven

Heb je vragen?
Kasper staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Kasper Klop

Commercieel Manager / Co-Founder bij HPA

kasperklop@hipoacademy.nl

06-14778311

Mail Kasper

Gouden Gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Gouden gieter