fbpx

Dit vinden ze van ons

En dat vinden wij leuk.

“High Potential Academy bood de mooie kans om mij persoonlijk te blijven ontwikkelen en uit te dagen tijdens mijn Master. De contactmomenten waren namelijk goed te combineren met mijn studie.“ Via ons moederbedrijf Studentflex kwam Wouter in contact met High Potential Academy. "Een mooie wisselwerking tussen jezelf, je peers en de experts van High Potential Academy zorgen voor een fijne sfeer en bovenal een enorme drive om verder te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om initiatief te nemen en anderen hierbij te betrekken. Dit werkt inspirerend en verbreedt je blikveld."

Wouter Verberne | Masterstudent Business Information Management

"In een wereld waar het niet op kan en de verwachtingen hoog zijn, zijn weloverwogen keuzes des te belangrijker. Wat vind ik belangrijk en hoe vertaal ik dit naar potentiële werkgevers?“ Via een Potential kwam Tessa in contact met High Potential Academy. Tessa zou het het contact met High Potential Academy aanraden als je je gedachten wil structureren en een weloverwogen beslissing wil maken voor je eerste baan.

Tessa Geelen | Master in Business Administration

“Hoe bepaal ik wat ik het meest belangrijk vind? En, hoe vind ik dit terug in mijn eerste baan?“ Haike merkte dat veel uiteenlopende thema´s haar aandacht trokken. Via via kwam zij in contact met High Potential Academy. Haike zou het traject absoluut aanraden als je het leuk vindt om kritisch na te denken over je carrière. De gesprekken en events zijn ontzettend inspirerend en je leert heel veel.

Haike Mulder | Masterstudent in Management van Publieke Sector

“Tijdens mijn master wilde ik richting geven aan mijn wispelturigheid en startte ik met het High Potential Academy-traject. Waar kom ik nou het beste tot mijn recht, word ik het gelukkigst en kan ik mij het beste ontwikkelen op de lange termijn?“. Charlotte merkte dat zij zich interesseert in verschillende dingen & dat zij met haar studieachtergrond veel kanten op kon. Door de contactmomenten kreeg zij nieuwe inzichten, maar leerde ook haar keuzes te structureren en weg te strepen. Het traject heeft heel erg geholpen bij Charlotte haar sollicitatieproces. Het goed kunnen verwoorden wie ze is, waar ze goed in is en wat ze wil bereiken heeft geresulteerd in een succesvolle sollicitatie!"

Charlotte Vollebregt | Graduate Master Media & Business

“Tijdens mijn bestuursjaar van de Veerstichting, veranderde ik van mening om Diplomaat te worden. High Potential Academy heeft mij handvatten gegeven in mijn oriëntatie in andere sectoren & bedrijfsculturen. Als student vergeet je weleens om even uit de waan van de dag te stappen, dat doe je niet zomaar. Je hebt wel gesprekken met vrienden over je toekomst, maar High Potential Academy geeft mij duidelijke handvatten om erachter te komen welke startersfunctie het beste bij mij past om mijn ambitie te bereiken. De Talent Development Coach is goed in reflecterende vragen stellen. Je wordt getriggerd kritisch te kijken naar je kwaliteiten. Daarnaast was de Arbeidsmarktoriëntatietraining voor mij echt een eye-opener. Mijn talenten kon ik nu ook koppelen aan een bedrijfscultuur en sector."

Cassie Tingen | Masterstudent Economics and Governance

“Tijdens mijn master kwam ik in contact met High Potential Academy. Wat mij aansprak is dat het verhaal van de student, van mij, het uitgangspunt is: ´Waar ligt mijn kracht en in welk bedrijf kom ik het beste tot mijn recht?´. Vaak weet je wel wat je wil - maar heb je iemand nodig die de juiste vragen stelt en meedenkt. Natuurlijk heb ik gesprekken over de toekomst met mijn vrienden en/of ouders. Ook al willen ze je graag helpen, is dit vaak subjectief. High Potential Academy heeft mij als objectieve sparringpartner aan het denken gezet. De contactmomenten met de Talent Development Coach waren een goede stok achter de deur en werkten heel bevestigend."

Jaap Wagenaar | Graduate Beleid, Organisatie en Communicatie

“Ik was na mijn master aan het twijfelen of ik voor een traineeship moest gaan of mijn eigen onderneming moest starten. De gesprekken bij High Potential Academy hebben mij enorm geholpen: ik kwam erachter waar ik energie uit haal en wat ik echt belangrijk vind in mijn werkleven. Ik heb toen de keuze voor mijn eigen onderneming gemaakt: AYCE, een ijsmerk dat cocktails maakt in sorbet vorm met 5% alcohol. Het geeft nu veel voldoening om iets te maken waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.”

Ruben List | Ondernemer bij AYCE

“Wanneer je je committeert, blijf je in beweging. Het High Potential Academy-traject helpt mij kritisch te blijven kijken naar mijzelf & mijn carrière, om zo de goede keuzes te maken“. "Als student in Amsterdam, met een volle agenda, vergeet je weleens actief bezig te zijn met zelfreflectie. Het is relaxed om dan met High Potential Academy in contact te zijn. Aan de vooravond van mijn Master ben ik gestart met het traject. De gesprekken met de Talent Development Coach en mede-Potentials werkten voor mij als een stok achter de deur. Het helpt mij kritisch te blijven kijken naar mijzelf & mijn carrière. Ik realiseerde mij dat er nog meer mogelijkheden zijn om carrière te maken dan ik dacht, ik heb echt mijn horizon verbreed. " Lees hier meer over Tjeerd's ervaring: https://bit.ly/tjeerdtestimonial

Tjeerd Harkema | Masterstudent International Development Studies

"Ik vond het goed om wat meer stil te staan bij wat voor keuzes ik maakte. Tijdens mijn bachelor werd ik voorbereid op een master in de richting van Supply Chain Management, maar ik kwam er destijds ook achter dat ik Marketing heel interessant vond. Ik merkte dat ik het lastig vond om een voorstelling te maken van waar ik later zou gaan werken. Ik heb net het laatste gesprek gehad en wat ik zo fijn vond aan het traject is dat het mij dwong na te denken over mijn eigen intrinsieke motivatie en keuzes zonder mij te veel te laten beïnvloeden door wat er door anderen van me verwacht werd. Het bracht een verfrissende blik op de dingen die ik doe. Ik heb geleerd meer naar mezelf te luisteren en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu op zoek ben naar mijn eerste baan in brandmanagement of marketing intelligence!" Lees hier meer over Elske's ervaring: https://bit.ly/testimonialelske

Elske van Randwijk | Alumnus | Marketing Intelligence graduate

“Ik ben net begonnen met het High Potential Academy traject en ik heb net de twee eerste coaching gesprekken achter de rug. Voor mij is het traject van belang omdat ik erg zoekende ben naar wat vind ik leuk vind en waar ik mijzelf zie werken. Het eerste gesprek met de Talent Development Coach was best confronterend: ze bleef constant doorvragen over de motivaties achter mijn antwoorden. Ik had daarvoor nog nooit hier een gesprek over gehad met iemand. Dat was enorm leerzaam! Ik ben nu al zo blij dat ik het ben gaan doen, door mijn enthousiasme is mijn huisgenoot ook aan het traject begonnen. Ik zou het traject zeker aan iedereen aanraden!" Lees hier meer over Maud's ervaring: https://bit.ly/testimonialmaud

Maud Hendriksen | Masterstudent Biomedische Technologie

"Door High Potential Academy kreeg ik in mijn sollicitatie de feedback dat ik mijzelf echt goed kende. High Potential Academy heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn succesvolle sollicitatie. Ook heeft mijn periode als werkstudent bij Adyen mij veel kennis en ervaring opgeleverd, wat ik nog steeds dagelijks toepas in mijn werk."

Tiara Crol | Alumnus | Trainee FrieslandCampina

"Ik vond mijn master niet uitdagend genoeg, maar ik wist ook niet welke kant ik wel op wilde: consultancy, advocatuur of toch de politiek in? Een tweede master was een optie, maar ik twijfelde daar enorm over. Via een studiegenoot kwam ik in contact met High Potential Academy. Het gesprek met Lavy (Talent Development Coach) stelde me gerust: ik heb op een rijtje kunnen zetten waar ik energie uit haal, maar ook hoe ik op een andere manier energie kon halen uit mijn master. Ik weet nu dat ik geen tweede master wil gaan doen en heb duidelijker voor ogen waar ik naartoe wil werken. Het traject heeft mij tot nu toe erg veel helderheid gegeven. " Lees hier meer over Nanne's ervaring: https://bit.ly/testimonialnanne

Nanne van Doorn | Masterstudent International Business and Climate Law

“Na mijn bachelor Rechten en een werkstudentschap in de advocatuur, stelde ik mijzelf de vraag: wil ik later advocaat worden? Het High Potential Academy-traject is voor mij, als student, op twee manieren waardevol: er achter komen wat mij drijft om dit vervolgens goed te kunnen vertellen. Als ik dit goed weet kan ik makkelijker een afweging maken wat voor een functie en bedrijfscultuur bij mij past. Ik ben halverwege het traject en realiseer mij door de trainingen wat ik belangrijk vind om terug te vinden binnen een bedrijfscultuur. Ik wil mij namelijk ontwikkelen in een omgeving waar collega's kritisch zijn op zichzelf en anderen. Ook vind ik het belangrijk dat collega's grenzen durven te verleggen om zich te ontwikkelen. Dat zijn al belangrijke realisaties." Lees hier meer over Mauryn's ervaring: https://bit.ly/mauryntestimonial

Mauryn Jonkhout | Masterstudent International Business & Sustainability Law

"De High Potential Academy heeft mij op een verfrissende manier laten kijken naar mijn mogelijke carrièrepaden. Boeiende existentiegesprekken en fijne coachingsgesprekken zorgen ervoor dat ik bewuster mijn keuzes in de toekomst ga maken. Ik kan het traject bij de High Potential Academy dan ook zeker aanraden."

Erwin Koning | Alumnus | Analyst Finance & Performance - Business Finance at Deloitte Consulting

“Bijna afgestudeerd - en dan?! Een paar maanden geleden had ik nog geen idee wat ik precies wilde doen en wat ik verlangde van mijn eerste baan. Het ruime aanbod aan trainingen, gesprekken, afspraken met mijn coach en de verdere begeleiding vanuit de HPA hebben ervoor gezorgd dat ik weloverwogen keuzes heb kunnen maken en dat ik na 1 maand na mijn afstuderen al aan de slag kon gaan!”

Kiki Jansen | Alumnus | Senior Consultant at Badenoch + Clark

"In 2016 heb ik me via een referentie aangemeld bij de High Potential Academy in Amsterdam. Omdat je nooit te vroeg kunt beginnen met het leggen van connecties en het uitbreiden van je netwerk, had ik direct interesse in het aanbod van de HPA. Ik merkte direct dat HPA de juiste vragen stelde om me in te laten zien waar ik naar op zoek was. Aangezien ik een bedrijfskunde-achtergrond heb met een master in Strategy & Organization, had ik interesse in allerlei bedrijven en functies. Door middel van existentiegesprekken, arbeidsoriëntatietrainingen, sollicitatietrainingen en een inhousedag bij Adyen, kwam ik er steeds beter achter wat ik zocht in mijn professionele leven. De inzichten die Jasper en zijn team mij gegeven hebben en de contacten die ik aan de sessies heb overgehouden, zijn voor mij van onschatbare waarde. Uiteindelijk heeft het reguliere contact met HPA mij een fantastische baan bij ZIVVER opgeleverd. Doordat ik nu bij ZIVVER werk is mijn contact met HPA intensiever geworden. De connectie met HPA is niet voor even, maar voor heel je leven! Ongeacht je interessegebied zou ik iedereen dit traject aanraden."

Loet van Veghel | Alumnus | Team Lead Customer Service at ZIVVER

"Ik herinner mijn eerste dag bij de HPA: de sollicitatietraining. Twaalf afgestudeerden, strak in pak: het voelde als de eerste dag op school! Er was een bepaalde spanning; een soort competitie. Meteen werd duidelijk dat iedereen ambitieus was, goede cijfers wilde halen, én een goed cv wilde bouwen. Na een tijdje bleek dat iedereen een bepaalde onzekerheid deelde over zijn of haar toekomst. Dat verbaasde mij: dit waren toch die hippe, jonge mensen die zo zelfverzekerd waren? Opeens voelde ik mij thuis. Zowel de coaches als de potentials bij de HPA hebben mij geleerd dat het goed is om ook kritisch te zijn bij een sollicitatie, dat je ook moet weten wat je níet leuk vindt. Het is goed om op zoek te gaan naar wat je wél waardeert. Twee weken na mijn afstuderen had ik een baan. Had ik dat verwacht? Nee. Had ik het zonder hulp gekund? Vast niet. Het is tof om te weten dat je er niet alleen voor staat, en het is nog fijner als je onderweg wat extra motivatie krijgt."

Pim de Vente | Alumnus | Junior Beleidsadviseur PO-Raad

Heb je vragen?
Kasper staat voor je klaar!

Ontwikkel je talent.

Kasper Klop

Commercieel Manager bij HPA

kasperklop@hipoacademy.nl

06-14778311

Mail Kasper